Review: Boozyshop Brushes

boozyshop Brushes

Ik zie ze steeds vaker voorbij komen bij bloggers die ik volg, de Booszyshop Brushes: de Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush set. Een erg lange maar complete naam. De kwasten zien er in ieder geval erg mooi uit, dat was de reden dat ik het niet kon laten ze te bestellen! Vandaag geef ik je mijn ervaringen van deze kwasten set.

Boozyshop brushes van het merk Boozy Cosmetics

De kwasten set van vandaag komt van het merk Boozy Cosmetics, behorend bij de webshop boozyshop.nl. Hier worden merken verkocht die moeilijk in Nederland verkrijgbaar zijn, zoals LA girl, Freedom, Morphe en BH cosmetics. Een aantal van deze merken zijn dierproefvrij, maar om eerlijk te zijn kan ik een visie van Boozy Cosmetics niet goed vinden. Ze beschrijven wel de doelgroep:

Het assortiment van Boozy Cosmetics is toegespitst op jonge vrouwen die professionele prestaties van hun beauty producten verwachten tegen een scherpe prijs. Aldus boozyshop.nl

Ik vind zelf de kwasten set qua prijs en kwaliteit lijken op die van Zoeva. Dit is een vrij bekend merk omtrent hun kwasten en tegenwoordig ook hun oogschaduw palettes. Van dit merk was mijn eerste kwasten set die ik aanschafte.

De kwasten, kwaliteit

Ik moet zeggen dat de kwasten set mij echt heel goed bevalt. Ik gebruik ze nu een aantal weken en ik vind ze echt heel fijn. De wenkbrauw kwast van deze Boozyshop brushes set is sowieso mijn favoriete wenkbrauw kwast – die zijn moeilijk te vinden!

De – synthetische – kwasten zijn super zacht, een beetje fluffy maar ook stevig; een fijne combi. Ze pakken goed het product op en zijn fijn voor je gezicht.

boozyshop Brushes

De kwasten set

In de kwasten set zitten de volgende kwasten:

  • 1000 Flat Contour | Dit is de kwast die ik het minst gebruik van deze set. Dit heeft vooral met persoonlijke voorkeuren te maken – ik contour niet zo strak.
  • 1060 Face Shaper | Deze kwast gebruik ik dan wel weer vaak. Een stevige kwast met een ovaal ronde top, perfect om mee te shapen, maar je kunt deze kwast ook goed gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld concealer onder en boven je wenkbrauwen.
  • 1160 Big Powder | een grote kwast, en zoals de naam al aangeeft: voor je poeder. Ik vind dit een fijne kwast om alle producten op m’n gezicht een beetje te blenden, wat minder hard te maken. De kwast is vrij fluffy en door de grootte vind ik het lastig goed product op de kwast te krijgen. Ik gebruik deze kwast dus vooral schoon.
  • 1240 Angled Contour | Een fijne kwast voor blush en bronzer. Door de schuine afwerking van de kwast kun je deze producten makkelijk aanbrengen, meteen mooi in vorm. De kwast is wel een beetje té fluffy om er echt mee te shapen. Maar goed, daar heb je in deze set dan weer de shape-kwasten voor. Toch zou ik deze kwast net iets steviger willen.
  • 1420 Round Buffer | Een fijne, stevige kwast. Maar ik gebruik deze kwast niet echt als buffer. Buffer kwasten zijn namelijk bedoeld om je foundation goed dekkend mee aan te brengen. Ik heb liever mijn foundation niet té dekkend en daarom is deze kwast voor mij minder geschikt. Maaarr ik moet toegeven, als je van buffer kwasten houdt, dan is dit zeker een aanrader. Ik gebruik de kwast stiekem voor m’n blush.
  • 1430 Conceal Buffer | Ook mijn concealer breng ik liever aan met een beautyblender of sponsje dan met een buffer kwast. Ik gebruik deze buffer kwast vaak als extra oogschaduw kwast, om een goede (lichte) basis aan te brengen in mijn acadeboog.
  • 2120 Soft Blender | Een zachte blend kwast. Deze is erg fijn, en vrijwel identiek aan mijn luxe soft definer kwast van Zoeva. Erg fijn om mee te blenden of licht product aan te brengen. Wat ik eigenlijk nog mis is een iets stevigere, grotere blend kwast.
  • 2210 Small Crease | De benaming van deze kwast vind ik niet helemaal kloppen. Het is een kleine acadeboog kwast, maar ik gebruik deze kwast meer als definer: ik breng een klein beetje product strak ermee aan en blend dit vervolgens met een blend kwast uit. Je kunt er bijvoorbeeld een mooi driehoekje mee maken in de hoek van je oog en dit vervolgens uitblenden.
  • 3300 Wing Liner | De beste wing liner tot nu toe! Hij werkt echt perfect. Ik gebruik deze kwast om oogschaduw op m’n wimperlijn aan te brengen, als een eyeliner. Weinig fall out en een strakke lijn, wat wil je nog meer.
  • 3700 Brow Liner | Zoals ik al zei: het beste wenkbrauw kwastje tot nu toe. Hij shaped perfect, laat een strakke lijn achter en je krijgt je wenkbrauwen ermee ‘on fleek’.

Zoals je ziet zijn de kwasten genummerd én benoemd. Handig is dat dit ook op de kwasten zelf staat! Als je het even niet meer weet waarvoor je een bepaalde kwast nu ook alweer moet gebruiken – wat bij mij best vaak voorkomt – dan heb je het makkelijk bij de hand :).

De kwasten set bestaat uit 4 oogschaduw kwasten en 6 gezicht kwasten. Een vrij complete set betreft gezicht kwasten. Als dit je enige set is, heb je helaas wel een kleine hoeveelheid oogschaduw kwasten. Ik heb wel iets meer nodig dan deze vier.. Maar goed, als je niet zo heel veel make-up gebruikt kom je hier denk ik prima mee uit de voeten.

De handvatten zijn gemaakt van hout, in de kleur hoogglans wit. Het – of is het de? – ferrule, ofwel de huls, is gemaakt van aluminium in de kleur Rosé goud. Een erg mooie, klassieke kleuren combinatie dat prachtig staat.

boozyshop Brushes

Kende jij dit merk en de kwasten set al? Voor meer foto’s en informatie: bekijk mijn instagram (@essiness.nl) en snapchat: essiness.nl. Voor vragen kun je me natuurlijk altijd mailen, via het contactformulier

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 thoughts on “Review: Boozyshop Brushes

Comments are closed.