Recept: gezonde chocolade cake

Gezonde chocolade cake

Vandaag een geweldige gezonde chocolade cake, die je kunt eten als vervanging van brood! Gezond én lekker. Ik geef je vandaag het recept! There’s English information about this recipe included.

Deze chocolade cake maak je op basis van havermout. Ik gebruik hiervoor altijd een speciale mix, waarover ik je straks meer zal vertellen. Door deze mix krijgt de cake een authentiek tintje. Ik vind zelf 100% havermout in recepten namelijk niet zo lekker.

Ingrediënten van deze gezonde chocolade cake:

  • 8 el gemixte havermout (ik heb een mixje van meerdere granen, in principe kun je alles erin doen wat je wilt. Ik vermaal dit tot meel in de keukenmachine, super handig!) | mixed oats
  • 2 bananen | bananas
  • 1 ei | egg
  • 1 el lijnzaad | flaxseed
  • 1 el kokosnoot olie | coconutoil
  • 100 gr pure chocola (70+ %) | dark chocolate
  • 2 el melk | 2 sp milk
  • handje vol gemixte noten | handful of mixed nuts
  • 2 el geraspte kokos | 2 sp grated coconut
  • 1 tl bakpoeder | 1 ts baking powder

Hoe maak je de cake (English Below)

Warm de chocola samen met de melk en kokosnoot olie op totdat het zacht en vloeibaar is. Mix de gemixte havermout, het ei en de lijnzaad in de keukenmachine, totdat het allemaal zacht en gemengd is. Als je de gemixte havermout reeds gemaakt had tot meel, kun je deze stap ook volbrengen met bijvoorbeeld een mixer. Mix hierna alles wat we tot nu toe hebben ‘gemaakt’ samen, voeg de noten en het bakpoeder hieraan toe. Giet deze mix in een bakvorm en versier het met de geraspte kokos.

zet de bakvorm in een voorverwarmde oven van 140 graden voor 60 minuten. En je bent klaar!

Eetsmakelijk!

How to make this delicious healthy cake

Heat the chocolate with the milk and coconutoil till its soft and fluid. Mix the mixed oats, the egg and the flaxseed in a foodprocessor till its all soft. Then mix all of what you’ve processed so far together together with some nuts and the baking powder. Put your mix into a tin and finish of with the grated coconut.

Put this in a preheated oven on 140 degrees for an hour, and your done!

Note: the cake is a bit dry, it has a structure that feels like gingerbread. To make it more wet/soft you can add some dades in the recipe. 

Gezonde Chocolade Cake

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

One thought on “Recept: gezonde chocolade cake

Comments are closed.