Review: Ecotools kwasten

Ecotools Kwasten brushes

Nooit eerder had ik van deze brushes gehoord, maar ik kwam ze tegen bij de bijenkorf en kon ze niet laten liggen. De verpakking zag er zo leuk uit, zo lief met dat blauw. + het woord ‘eco’ doet me vaak wel zwichten.. Ik heb nog wel even snel een review opgezocht, maar meer om te kijken of er mensen waren die deze brushes hadden gekocht. Zonder veel voor informatie kocht ik dus deze set. Benieuwd wat ik ervan vind? Including an English summary!

Het merk

Ecotools is – zoals de naam al aangeeft – vrij ‘eco’: The EcoTools® collection of brushes has everything you need to apply your makeup beautifully. They have incredibly soft bristles, sleek bamboo handles, recycled aluminum ferrules, and are 100% cruelty free. ((tekst van de ecotools website))

Wat me op de website wel opviel – en dat is bij vrijwel alle makeup in Nederland zo – de prijzen in het buitenland liggen eens tuk lager! Ik kocht de set voor 19,- (in de aanbieding, van 28 euro), terwijl ze in de webshop voor 15 dollar worden verkocht. Je kunt deze kwasten nu nog in de aanbieding kopen, bij De Bijenkorf.

Ecotools Kwasten brushes

De set bestaat uit de volgende kwasten:

  • foundation kwast || foundation
  • schaduwkwast || shadow
  • schuine blushkwast || angled blush
  • poederkwast || powder
  • platte eyeliner kwast || flat eyeliner

Op de kwasten zelf staat ook de naam, dus dat is handig!

De kwaliteit

De kwasten zijn inderdaad erg zacht! Aan de ene kant is dat super fijn, aan de andere kant zijn ze wel dusdanig fluffy dat ik er iets minder controle over heb dan bij bijv. mijn Zoeva kwasten.. Dit voel ik vooral bij de poeder kwast, en bij de shadow kwast het minst.

Ik vind het een prettig idee dat de kwasten eco zijn en cruelty free. Met haren is het toch altijd lastig, helemaal er delen ‘echt haar’ in zit. Soms is het namelijk niet helemaal duidelijk waar die haren nu precies vandaan komen..

Wat ik van te voren verwachtte van de mooiheid van de kwasten hebben ze zeker waargemaakt. Het blauwe, in combinatie met de bruine kwast en de bamboe maakt dat de kwasten een hele oosterse uitstraling hebben – echt heel mooi!

Jammer vind ik dat de kwasten wat kort zijn. Hierdoor passen ze net niet goed in het bakje dat ik gebruik voor mijn kwasten: het welbekende planten potje van de ikea. Ook de platte eyeliner kwast is niet helemaal mijn ding, maar dat is meer persoonlijk: ik heb liever een schuine eyeliner kwast.

Samenvatting

Om het samen te vatten, én for Engelse readers:

These brushes really matched my expectations. They look fabulous with the blue shiny color and the bamboo. The brushes are really soft, which is nice but also has a downside. Especially with the powder brush I feel less control than with my Zoeva brushes for example, I don’t have this feeling with the shadow brush though. I think that brush will become my favorite of this set!

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone