Recept: Gezonde Kruidkoek

Gezonde kruidkoek

Weer een recept van een gezond tussendoortje, dat ik graag gebruik als broodvervanger. Dit keer van een heerlijke kruidkoek, met speculaas en koekkruiden. Het is natuurlijk zonder toegevoegde suikers, en gebaseerd op stevige ingrediënten, waar je goed vol van wordt en lang op kunt teren. De cakejes die ik maak zijn overigens geen calorie-arme cakejes. Er zitten zeker calorie-rijke ingrediënten in, sommige bestanddelen die ons lichaam nodig heeft zijn namelijk nou eenmaal calorie-rijk. Het gaat erom dat je jouw lichaam geeft wat het nodig heeft. Hierdoor voel je je fitter! An English description of the recipe is provided!

De ingrediënten van deze gezonde kruidkoek

 • 3 erg rijpe bananen | very ripe bananas
 • Ongeveer 100 gr geweekte abrikozen | soaked apricots
 • 3 eieren | eggs
 • 125 gr amandelmeel | almond flour
 • 25 gr kokosnoot meel (dit is geen geraspte kokosnoot!) | coconut flour (!! not coconut grater)
 • Veel speculaas kruiden | a lot of Speculaas kruiden (really a lot)
 • 1 el anijs |  anise
 • 2 tl kardamom | cardamom
 • een klein handje gebroken noten | some crushed walnuts
 • een paar pompoenzaadjes | some pumpkin seeds

Instructies (English below)

Doe de bananen, eieren en abrikozen samen in de keukenmachine tot alles goed gemixt is en een geheel is geworden. Mix hierna de meel en kruiden erdoor heen. Als je van een meer natte structuur houdt, kan deze mix nu in een bakvorm in de oven (140 graden voor 60 min). Als je van een meer droge structuur houdt, voeg dan nog wat gist toe voordat je de cake in de oven zet.

 • put the bananas, eggs and apricots together in a kitchenmachine till they are all nicely blended together.
 • Put the flour (changeable as you like!) into the wet mixture of eggs, bananas and apricots.
 • get the spices (change as you like) into your blended mix
 • crush some walnuts and add those together with the pumpkin seeds to the mix.
 • if you like your cake wet, compact and soft, stop here en put it in a preheated oven (140 degrees for 1hr)! if you like it to have a more dry structure, add some yeast and put it in a preheated oven.

Good luck!

Gezonde kruidkoek
The end!
Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

One thought on “Recept: Gezonde Kruidkoek

Comments are closed.