De basis van make-up: foundation (#2)

make-up stappen de basis

In deze serie leid ik je door de stappen van een complete make-up look. Per product leg ik uit wat het is, wat het doet, waarom je het gebruikt, en geef ik mijn eigen ervaringen en persoonlijke voorkeuren. Hierbij geef ik advies over welke producten ik juist wel of niet aanraad en waarom. Dit advies is niet natuurlijk niet compleet; ik heb niet alle producten getest. Daarom zal ik de artikelen in deze reeks regelmatig updaten, met adviezen over nieuwe producten die ik heb gebruikt. Nadat ik in het artikel van vorige week het concept van foundation heb uitgelegd, laat ik jullie vandaag een paar specifieke foundations zien die ik zou aanraden – of juist niet!

Mijn favoriete en minder favoriete foundation producten

Twee jaar geleden kocht ik de Too Faced BB-cream in Amerika, die ik sindsdien altijd gebruikt heb. Ik kocht deze in de meest donkere kleur en ik vind het een prachtig product. Ik heb deze dan ook vaak op in mijn looks die je voorbij ziet komen op mijn instagram feed. De BB-cream heeft een lichte dekking (sheer coverage) en heeft een crème-achtige substantie. Hierdoor krijg je absoluut niet masker effect en blend het product fijn met mijn huid. Het is ook een erg fijne dekking voor de oudere huid, omdat je de rimpels niet zo accentueert. Je zou denken dat je voor rimpeltjes liever meer dekking zou willen, maar het werkt juist goed om een lichte dekking te gebruiken. Hoe meer de dekking hoe meer lijntjes en poriën worden gevuld. Dit betekent dat met grote poriën of lijntjes, je deze juist accentueert. Daarnaast geeft foundation op een oudere huid eerder een masker-effect.

Een ander foundation product dat ik gebruik is de CC-cream van L’Oreal, die rode vlekken corrigeert. Dit vind ik vooral erg prettig omdat ik vaak rode wangen heb. Ik vind het mooi hoe dit product je huid matteert en de kleur neutraliseert. Ik gebruik het als een extra basis, of voor specifieke plekken (zoals mijn wangen). Ik vind het product niet fijn om zonder andere foundation producten te gebruiken, omdat het dusdanig neutraliseert dat je een beetje kleurloos wordt. Wel gebruik ik dit product vaak als ik andere mensen opmaak, want dan weet ik zeker dat de kleur goed past.

Mijn nieuwste aanwinst is de Miracle Teint van Lancôme. Ik heb hiervan de 1 na lichtste kleur (02), met een roze ondertoon. De structuur van deze foundation is prachtig. De foundation heeft een middelmatige dekking, en trekt goed in je huid. Ik heb namelijk vaak dat de foundation heel erg op de huid blijft liggen, en dat ziet er echt niet uit. Ook wordt het bij mij snel heel zichtbaar, vanwege de vele donshaartjes op mijn gezicht. Naast de Miracle Teint is ook de Teint Idole Ultra van Lancôme prachtig. Deze gebruik ik in 025, dus iets donker dan 02 kan bij mij in de winter ook.

BB-cream en CC-cream foundation

Ik hoor vaak dat de foundations van Nars, Lancôme, Benefit en Dior mooi zijn. Dit zijn producten van de ietwat duurdere merken, maar je krijgt er vaak ook een stuk meer voor terug dan de drogist merken. Nars is helaas niet in NL verkrijgbaar, maar je kunt het via de Sephora webshop bestellen. De Dior foundations pakken bij mijn huid wat minder goed, maar ik ken genoeg mensen die daar geen last van hebben!

De MAC Cosmetics foundations vind ik minder goed. Zelfs de Studio Waterweight – die heel licht is en goed in de huid zou moeten trekken – vind ik erg dik op de huid liggen. Je ziet de foundation echt zitten, en dat vind ik voor dagelijks gebruik niet mooi. Voor een avondje stappen kan dat wel, door het weinige licht zie je het minder goed zitten.

Ik gebruik verder eigenlijk nooit low-end foundation producten. De enige foundation hiervan die ik nog zou aanraden is de L’Oreal True Match. Deze foundation heeft een heel mooie structuur. Maar net zoals alle andere make-up producten uit de drogist: een kleur zoeken is lastig en ze hebben vaak een beperkte collectie. Daarbij is ene kleur uitzoeken in de drogist lastig, vanwege het licht en het beperkt aantal testers. Ook weten de medewerkers vaak weinig over de producten, waardoor je niet goed verder komt.

Wil je nu toch graag een goedkopere foundation. Dan zou ik bijvoorbeeld Sleek, NYX of Gosh proberen. Ik heb hiervan zelf nooit foundations getest, maar de merken zijn vrij goed voor de prijzen.

Wat zijn jouw favoriete foundation producten? Ik vind het leuk als je ze deelt in de comments, om inspiratie op te doen! Dankje !

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 thoughts on “De basis van make-up: foundation (#2)

Comments are closed.