Liebster Award | Spam je blog!

Liester Award spam je blog

De Liebster Award, een virtuele prijs om bloggers met elkaar te verbinden en meer traffic te generen. Afgelopen week werd ik genomineerd! Ik voel me natuurlijk super vereerd dat iemand mijn blog zo leuk vindt om mij voor deze prijs te nomineren. Dank daarvoor Rachel Reed! De award brengt een aantal (leuke) consequenties met zich mee, die jullie kunnen lezen in dit artikel. Benieuwd naar de Award, of wil je ook kans maken? Lees dan verder en vergeet niet je blog te spammen!

De Liebster Award, wat is dat?

De Liebster Award is een virtuele prijs en staat dus niet werkelijk in mijn kast. De prijs focust zich op nieuwe/beginnende bloggers, met minder dan 1000 volgers. Hoewel mijn artikelen soms wel door 1000 gelezen worden (waar ik echt suuper blij mee ben), heb ik natuurlijk (nog lang) geen 1000 volgers! De award biedt deze bloggers de kans om meer traffic te generen, maar ook om andere bloggers beter te leren kennen. Vooral dit laatste vind ik leuk, want ik ken zelf toch vooral de grotere bloggers. Nieuwere bloggers komen nu eenmaal niet zo snel naar boven in Google of Social Media. Deze award is daarom een super leuke manier om mede-bloggers te ontdekken!

Ik wil jullie daarom vragen om niet te schromen je blog hier in een comment achter te laten. Op die manier kan ik jullie leren kennen, en jullie elkaar ook! Hoe leuk is dat!

De Liebster Award, hoe werkt dat?

De Liebster Award omvat een aantal stappen die voor de nominee gelden. Volgens mij zijn deze stappen aan verandering onderhevig en geeft iedereen er een beetje zijn eigen draai aan. Zoals ik al zei is de award met name bedoeld om als beginnende blogger andere beginnende bloggers te steunen en te ontdekken, en de stappen zijn daarop gericht.

 1. Bedank de persoon die jouw blog genomineerd heeft en link terug naar deze persoon
 2. Deel de award op je blog
 3. Beantwoord de 10 vragen die jouw gesteld werden
 4. Stel 10 vragen aan de door jouw genomineerde bloggers
 5. Nomineer 10 bloggers.

Mijn Liebster Award vragen en antwoorden

1. Hoe lang blog je?

Ik ben mijn blog begonnen in het najaar van 2014. Dit was op een WordPress.com website. In deze domein naam was mijn gehele naam verwerkt en eindigde op wordpress.com Na een tijdje wilde ik toch graag een eigen domein naam, waar niet mijn gehele naam in te vinden was. Toch een beetje voor de privacy ook 🙂 Daarom heb ik sinds midden januari mijn eigen domein: essiness!

2. Wat inspireert je?

Ik ben altijd erg geïnspireerd door mijn studie(s). Vooral psychologie boeken, gesprekken, films, docu’s, college’s e.d. vind ik super inspirerend. In mijn vrije tijd lees ik bijna alleen maar studie-gerelateerde boeken. Ik volg cursussen, mijn hele fb feed staat vol met gerelateerde pagina’s die weer links plaatsen, en ook een groot deel van mijn vrienden, ouders en gesprekken zijn hier veel op gericht. Mijn vader is hierin wel een erg grote inspiratie bron voor mij! — even een mini referentie tussendoor, om te checken of ie t wel leest xD —

Ik vind het gewoon allemaal zo leuk en krijg er zo veel energie van! Het liefst doe ik de hele dag niks anders. Dit maakt ook het bloggen zo leuk, dat geeft me de kans om al die ideeën in mijn hoofd op te schrijven. Het is vaak zo erg dat ik – doordat ik overdag door alle bezigheden niet toe kom aan mijn ideeën – wanneer ik eindelijk in bed lig ’s avonds, niet kan slapen omdat er zoveel ideeën door mijn hoofd spoken.

Maar goed, ook andere dingen inspireren mij wel hoor. De natuur bijvoorbeeld. Ik sta soms zo versteld van hoe dat allemaal werkt en hoe veel het kan. Hoe mooi het is! Ik keek vroeger al vaak naar natuur-series op tv haha.

Hetzelfde geldt voor dieren. Ik ben echt zo’n klein-kind-dieren-vriend. Ik weet niet wat ik zonder dieren moet. Ik vind ze zo leuk, en kan er zo veel van leren!

3. Welke celebrity zou je graag als diner gast hebben?

Eckhart Tolle? Alan Watts? Tellen zij ook? Of dan de Dalai Lama, als we toch bezig zijn.

4. Diamanten of parels

Hmm. Lastig. Denk toch parels, aangezien ik wel een parel om m’n nek heb hangen en geen enkele diamant bezit <3

5. Wat is het meest verheugend aan bloggen?

Ik vind het vooral leuk om op websites inspirerende dingen te lezen en mijn eigen gekke ideeën kwijt te kunnen!

6. Wat staat er op je bucket list?

Ehh.. zo veel! Maar eigenlijk, ik heb geen bucket list. Ik denk niet verder vooruit dan een paar maanden. In de meeste gevallen zelfs niet verder dan twee week. Dus op mijn bucket list van de komende 3 week staat een sauna bezoek & wintersport! Op mijn bucket list voor de komende paar maanden staat op vakantie/reis gaan. En op mijn langste termijn bucket list staat naar het westen verhuizen.

7. Hoe reageer je op negatieve reacties op je blog?

Ik heb nu al – in die anderhalf maand – geleerd dat ik daar beter niet op kan reageren. Ik doe mezelf daar écht geen plezier mee.

8. Welke 3 woorden beschrijven jou?

Uitersten, energie, bewust

9. Boek of film?

Ik lees meer boeken dan dat ik films kijk. Ik heb geen geduld voor films. Series daarentegen; ik doe geloof ik niets anders! Een film in de bios vind ik dan wel weer leuk.

10. Als je kon kiezen uit alle plekken van de wereld, waar zou je heengaan?

Nepal, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Uganda/Kenia/Tanzania, IJsland, Scandinavië, Burkina Faso en Mali, een roadtrip naar wherever en toch ook weer Thailand/ZOA. Genoeg?

En dan nu!

Spam je blog!

Na mijn deel van de Liebster Award is het nu tijd voor jullie deel! Heb je minder dan 1000 volgers? — op je blog, dus andere social media maakt niet uit! — Laat dan hier een comment achter met je http adres, en wie weet!

Je mag me ook spammen op:

Twitter – Facebook – Instagram

Over precies een week maak ik de genomineerden bekend!

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

14 thoughts on “Liebster Award | Spam je blog!

 1. The Beautyboulevard is een tweetalig beauty, lifestyle en fashion blog met een persoonlijke touch. Dit zijn natuurlijk de meest uiteenlopende onderwerpen, maar ze hebben allemaal een doel: meiden helpen om zich weer lekker in hun vel te voelen.
  http://www.thebeautyboulevard.nl

  1. Ja er staat nog veel op m’n lijstje!
   Leuk! Wat heb je in IJsland gedaan? Ik ben er 1 keer geweest, maar was maar 5 dagen dus heb alles vanuit Reykjavik gedaan. Dat was echt al suuuuper mooi, maar wil graag nog een keer een heel rondje doen,

 2. Wat leuk om te lezen! Altijd leuk om meer achter een blog te weten te kommen! Mijn blog is http://www.glamview.nl, en schrijf over lifestyle, fashion, beauty, health en travel. Ook persoonlijke artikelen kommen regelmatig voorbij. Liefs Gea.

 3. Tof deze award. Ik heb hem op mijn Engelstalige blog ook eens gekregen maar toen had ik geen tijd om hem door te geven, want toen zat ik ne tmidden in een blogchallenge. Ik blog trouwens pas sinds een week weer, dus heb nog maar één volger volgens mij als je E-mailabonnees bedoelt. Mijn BlogLovin’ is zwaar naar de maan omdat ik al drie keer opnieuw begonnen ben met mijn blgo en dus al mijn oude artikels nog ergens in BlogLovin’ verborgen staan. Ik blog overigens op http://blogvanastrid.com/. Kwam jouw blog tegen in Matte & Shimmer’s spamtopic. Het spreekt me super aan dat jij into psychologie bent, want ik ook. Ik volg je via mijn feedreader (do eniet zo veel met BlogLovin’).

  1. Aii, bloglovin is inderdaad met sommige dingen niet zo makkelijk! Bij mij plaatst ie vaak mijn foto’s niet bijv. en mijn website kon hij eerst helemaal niet vinden. Super weird.
   Ik heb inderdaad gehoord van feedly (?) dat dat makkelijker werkt, misschien moet ik dat toch maar eens proberen.
   De award is niet heel duidelijk betreft om wat voor volgers het precies gaat. Je zou ook kunnen denken aan maandelijkse bezoekers bijv., of bloglovin / reedreader. Geen idee dus. Dus dat neem ik dan ook maar met een korreltje zout. Belangrijkste is dat je op dit moment niet al tot ‘de grote namen’ behoort vind ik. Dus komt goed!

 4. Oh de liebster award vind ik zo leuk! Die heb ik ook wel eens ingevuld! Echt onwijs leuk. Ik ontdek net je blog maar vind het echt onwijs leuk! Ik ga je volgen. Ik zal eventjes wat vertellen over mijn blog: ik blog op http://www.by-evelien.nl ik schrijf over dingen wat ik leuk vind: mode, persoonlijke dingen, dingen waar ik blij van wordt. Ook staat er nu een leuke winactie online! 🙂
  Liefs! Evelien

 5. Gefeliciteerd met je Liebster Award. Wat een leuk initiatief voor beginnende bloggers.
  Ik ben 3 maanden geleden begonnen met mijn blog http://www.mamasliefste.nl, Daar blog ik over alles wat mij (als moeder) lief is. Ik heb ook nog geen 1000 volgers, dus ik ga graag op je aanbod van Spam je blog in. Momenteel heb ik ook een leuke winactie op mijn site staan!
  Ik ben verder te vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Bloglovin en Pinterest onder naam mamasliefst (muv FB daar is het mamaliefste)

Comments are closed.