Lush tandpasta | Vegan en Fluoride vrij

Lush tandpasta fluoride vrij

Lush heeft nu ook tandproducten! Tandpasta’s, maar dan geen pasta: Toothy Tabs en Tooth Fairy. Producten die je tandpasta vervangen! Beide producten zijn vegan én fluoride vrij. Voor veel mensen aanvaardbare producten dus. Maar het biedt naar mijn idee veel meer dan dat. Ik ga het je laten zien!

Zowel de Toothy Tabs als de Tooth Fairy fluoride vrij. In mijn vorige artikel schreef ik al over de effecten van fluoride. Daarom heb ik de tandproducten van Lush geprobeerd: fluoride vrij en ook nog eens Vegan! En, zoals alles met Lush, ook geen dierproeven of dierenleed. Daar komt bij dat ik de ingrediënten van deze producten echt heel erg waardeer. De producten bevatten veel natuurlijke ingrediënten met goede eigenschappen voor je tanden. De Toothy Tabs komen in zes varianten, dus qua smaak en kenmerken is er veel variatie. Van de Tooth Fairy is er op dit moment 1 product, máár wel een vrij speciale; het heet natuurlijk niet voor niets Fairy.

Lush tand producten Toothfairy

Lush Toothy Tabs

Van de Toothy Tabs zijn zes varianten: Boom!; Dirty; Miles of Smiles; Oral Pleasure; Bling; en Limelight. De prijzen zijn 7,95 of 8,95 voor 50g (1 potje). Voor het testen heb ik de Boom! gebruikt. Een variant op basis van houtskool en gunpowder thee, ingrediënten die een bijdrage leveren aan wittere tanden (een andere variant voor wittere tanden is de Miles of Smiles!). Maar als tweede ingrediënt benoemt dit product baking soda (zie mijn artikel over toepassingen van baking soda), en bevat het zeezout, peper en chili. Een overzicht van de ingrediënten:

Dicalcium anhydrofosfaat (Dicalcium Phosphate Anhydrous), Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Houtskool, poeder (Powdered Charcoal), Wijnsteenzuur (Tartaric acid), Lauroyl sarcosine, Sorbitol, Kaoline (Kaolin), Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Smaakstof (Flavour), Limoenolie uit Perzië, essentiële (Citrus aurantifolia), Anijszaadolie, essentiële (Pimpinella arisum), Peper essentiële olie, zwarte (Piper nigrum), Benzoë hars poeder (Styrax benzoin), Chili, gemalen, biologisch (Capsicum annuum), Natrium Saccharine, Citral (Citral), Limonene (Limonene)

(Lush.nl)

Lush tand producten toothy tabs

Per keer poetsen neem je 1 tab in je mond, die je even doorbijt en een beetje verspreidt door je mond. Door de combinatie van ingrediënten gaat de substantie schuimen, en verdeelt het zich eigenlijk zelf al erg goed. Zodra je vervolgens je tandenborstel erop zet gaat het schuimen verder en kun je poetsen! Verder gebruik je het gewoon als tandpasta: na het poetsen spuug je het uit, spoel je je mond met water en maak je je tandenborstel schoon.

De Boom! smaak vind ik zelf erg fijn. Ik moest even wennen, want ik ben houtskool gewend in wierook. Dus in het begin had ik vooral de associatie met wierook en huisgeur in m’n mond, een beetje vreemd! Maar inmiddels is het helemaal tand-associatie en vind ik het heerlijk. Ik vind het juist ook wel fijn dat het niet helemaal peppermint fresh achtig is. De combinatie van ingrediënten maakt dit product heftig (je zal mijn benoeming begrijpen als je het probeert) en fris, maar niet kauwgum-achtig – wat het een natuurlijk maakt met een natuurlijke smaak (hippie-me aan het woord).

Wat ik erg handig vind aan de tabs is dat het tabs zijn. Je neemt gewoon 1 (of een halve, daar heb je ook echt wel genoeg aan) en die neem je zo hoppakee uit de verpakking. Niet geforceerd knijpen als het bijna leeg is, niet zo’n vieze lekkende tube in je tas als je het meeneemt.

Lush Tooth Fairy

De Tooth Fairy is een heel ander product dan de Toothy Tabs, in ieder geval in vergelijking met de Boom! Toothy Tabs. Tooth Fairy is écht als een sprookje. De verpakking, het poeder zelf, en het gevoel dat je krijgt als je ermee poetst. En ja, misschien klinkt dat laatst een beetje zweverig. Maar het is écht zo. Ik gebruik de Tooth Fairy altijd in de ochtend en het voelt altijd als een feestje om het te gebruiken, die glitterige poeder op je tanden! Ik voel me bijna aan prinsesje als ik daar ’s ochtends mijn tanden mee poets.

Tooth Fairy is dus – in tegenstelling tot de Toothy Tabs – een poeder. Een wit, roze, glitterige poeder. Je stopt je natte tandenborstel in de poeder, wat er vervolgens aan blijft kleven; en poetst daarmee je tanden! Overigens is het niet alleen maar het glitterige dat het een mooi product maakt, maar ook de goede ingrediënten, het is namelijk op basis van bieten en opnieuw baking soda:

Calcium Carbonaat, Bietenpoeder, Sorbitol, Lauroyl sarcosine, Sneeuwvlokjes glanspoeder, Pijlwortel (Maranta arundinacea), Kaoline (Kaolin), Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Hydrated silica, Aardbeien Extract (Fragaria vesca), Smaakstof (Flavour), Citroen essentiële olie (Citrus limonum), Stevia (Stevia rebaudiana), Xylitol, Citral (Citral), Geraniol, Limonene (Limonene)

(lush.nl)

Zoals je ziet, een aantal dezelfde componenten als de Boom! Toothy Tabs, maar de basis is wel wezenlijk anders. Hoewel ik niet goed begrijp wat ‘sneeuwvlokjes glanspoeder’ precies is; een beetje een vreemd ingrediënt. Verder wel vrij verantwoorde ingrediënten als je het mij vraagt, en het smaakt als een heerlijk snoepje.

De Tooth Fair is bij Lush verkrijgbaar voor 7,95 (50g).

Of je de voorkeur geeft aan de Toothy Tabs of de Tooth Fairy is meer een persoonlijke voorkeur dan dat het echt in de ingrediënten zit – in ieder geval naar mijn idee. Beide producten bevatten goede en natuurlijk ingrediënten, maar het gebruik en de smaak verschilt.

Beide producten zijn te bekijken en te verkrijgen via de Lush website.

Als je vragen hebt over de producten, of meer wilt weten. Let me know! Of als je zelf ervaringen hebt met de tandproducten van Lush?

// Voor losse ervaringen met producten en daily life stories moet je bij mijn snapchat zijn: essiness.nl — voor meer foto’s zie mijn instagram: @essiness.nl //

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 thoughts on “Lush tandpasta | Vegan en Fluoride vrij

  1. Wat apart, ik wist helemaal niet dat Lush ook dit soort producten had. Ben er ook al een tijdje niet meer geweest!

    -x- Sabrina

    1. Nee he, ze hebben best veel van dit soort ‘apartere’ dingen, zoals deo blokken/poeder bijvoorbeeld; dat wist ik eerst ook niet!

Comments are closed.