Review: The Body Shop Oils of Life huidverzorging

Body Shop Oils of Life huidverzorging

The Body Shop Oils of Life huidverzorging product lijn. Een lijn die gebaseerd is op een aantal oliën, en zich richt op de revitalisering van je huid. Ik heb de crème en facial oil getest en schreef een review. Net zoals bij elk review lees je niet alleen over de verpakking en hoe de crème voelt, maar vertel ik je ook het een en ander over de ingrediënten en natuurlijkheid van de producten.

The Body Shop Oils of Life productlijn

De Oils of Life productlijn is – zoals de naam al aangeeft – gebaseerd op oliën. Deze oliën zijn de basis om je huid te ‘revitaliseren’. The Body Shop noemt hierbij dat de oliën een goede verzorging bieden voor de rijpere huid. Echter, laat je niet leiden door dit soort benamingen. De oliën zijn goed voor íédere huid: jong, oud; van droog tot vet.

De producten in deze lijn hebben een wat kruidige geur, wat ik persoonlijk erg lekker vind.

De oliën

De oliën in de producten uit de Oils of Life productlijn zijn zaadoliën; olie gemaakt vanuit de zaadjes van planten i.p.v. de planten zelf. Deze zaadoliën zouden essentiële voedingsstoffen bevatten voor de huid en bijdragen aan het vitaliseren.

Wat mij verbaasde is dat de oliën koudgeperst zijn. Veel oliën in cosmetica zijn dat niet, waardoor bestanddelen uit de oliën verloren zijn gegaan, en de olie zijn eigenschappen dus deels heeft verloren. Koudgeperst betekent meer natuurlijk én het behoud van de bestanddelen uit de oliën.

Het gaat in de Oils of Life om de combinatie van de drie oliën:

 • Camelia zaadolie: een zaad van een plant die behoort tot de theeplanten familie en rijk aan onverzadigde vetzuren: alfa-linoleenzuur, oliezuur, linolzuur, erucazuur, palmitinezuur en vitamine E
 • Rozenbottel zaadolie: een zaad van een wilde roos. Hoge gehaltes van: alfa-linoleenzuur, linolzuur, transretinol zuur, mineralen en aminozuren.
 • Zwarte komijn zaadolie: een olie van komijnzaad, die hoge gehaltes van antioxidanten bevat.

5 Redenen om olie te gebruiken

 1. olie voorkomt dat je huid uitdroogt
 2. olie kun je gebruiken om je huid te reinigen
 3. oliën zijn licht en worden gemakkelijk door je huid opgenomen
 4. sommige oliën zijn anti-bacterieel, anti-microbieel en anti-schimmel. Het helpt dus tegen onzuiverheden.
 5. oliën zijn geschikt voor ieder huidtype, zelf voor een vette huid.

De intensely revitalising facial oil

De gezichtsolie heeft me enorm verrast! Het is een zachte maar ietwat dikkige olie, die heerlijk aanvoelt op je huid. De olie komt in een glazen potje en breng je aan met een pipette. Hierdoor kun je gemakkelijk doseren, is het hygiënisch en is het gemakkelijk in gebruik.

Ik gebruik de olie het liefst in de avond, omdat ik het idee heb dat mijn huid er dan het meest van profiteert. Daarnaast vind ik een olie in de ochtend minder fijn, omdat het toch minder intrekt dan een crème, waardoor mijn hoofd wat blijft glimmen en bedekt is met olie.

De olie van de Oils of Life is bedoelt om onder de crème of gel te dragen, maar ik (met mijn toch aardig droge huid) kan de olie ook goed op zichzelf gebruiken, zonder crème.

The Body Shop Oils of Life INTENSELY REVITALISING FACIAL OIL

Wat me het meest verraste aan de facial oil was de ingrediënten. Deze olie bevat echt goede en natuurlijke ingrediënten, en ik heb er geen ‘slechte’ ingrediënten tussen kunnen vinden. Op zich logisch, gezien The Body Shop zelf zegt dat het voor 99% bestaat uit natuurlijke oliën.

Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Simmondsia Chinensis Seed Oil/Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Occlusive), Camelina Sativa Seed Oil (Emollient), Rosa Canina Fruit Oil (Skin Conditioning Agent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Nigella Sativa Seed Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Pelargonium Graveolens Flower Oil (Fragrance Ingredient), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil/Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf ) Oil (Fragrance Ingredient), Origanum Majorana Leaf Oil (Refreshing Agent), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance Ingredient), Coumarin (Fragrance Ingredient), Lavandula Angustifolia Oil/Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil (Natural Additive), Lavandula Hybrida Oil (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil/Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil (Fragrance Ingredient).

Thebodyshop.co.uk

 

The Body Shop Oils of Life INTENSELY REVITALISING FACIAL OIL

Intensely revitalising cream

De crème is wat dikkig (maar niet heel vet) en geel van kleur. De crème is in principe zowel als dag- als nachtcrème te gebruiken. Ik gebruik de crème afwisselend ’s ochtends en ’s avonds. De crème is bedoelt om over de olie te dragen. Zonder de olie kan ook, maar dan geef ik de voorkeur alvorens een serum te gebruiken. Maar wellicht voor een vettere huid is het oké enkel de crème te gebruiken.

The Body Shop Oils of Life Huidverzorging

De crème bevat niet geheel dezelfde soort ingrediënten als de facial olie en heeft de zaadoliën niet als hoofdbestanddelen:

Aqua/Water (Solvent), Hydrogenated Polyisobutene (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Glycerin (Humectant), Aluminum Starch Octenylsuccinate (Absorbent/Anticaking Agent), Cetyl Alcohol (Emulsifying Agent), PEG-40 Stearate (Emulsifying Agent), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), Octyldodecanol (Emollient), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Fagus Sylvatica Bud Extract (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Polyacrylamide (Film Former), Sorbitan Tristearate (Emulsifying Agent), Rosa Canina Fruit Oil (Skin Conditioning Agent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), C13-14 Isoparaffin (Solvent), Glycine Soja Protein/Glycine Soja (Soybean) Protein (Skin Conditioning Agent), Mica (Opacifying Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Adenosine (Skin Conditioning Agent), Nigella Sativa Seed Oil (Emollient), Laureth-7 (Emulsifying Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Myristyl Alcohol (Emulsifying Agent), Stearyl Alcohol (Emollient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Citric Acid (pH Adjuster), Limonene (Fragrance Ingredient), Sodium Cocoyl Glutamate (Surfactant), Geraniol (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), Benzoic Acid (Preservative), Tin Oxide (Opacifying Agent), Sorbic Acid (Preservative), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 14700/Red 4 (Colorant).

 

thebodyshop.co.uk

 

De revitaliserende crème bevat zelfs een ingrediënt waar ik zelf niet helemaal zeker van ben: Aluminum Starch Octenylsuccinate. Dit is een ingrediënt dat er voor zorgt dat de crème egaal is (anticaking agent), maar absorbeert ook vloeistoffen. Van dat laatste vraag ik me af hoe goed dat is in een crème.. Daarnaast is van aluminium bekend dat het negatieve effecten heeft. Uit onderzoek naar aluminium blijkt dat het de kans op Alzheimer en borstkanker vergroot. Echter, dit onderzoek is gedaan naar aluminium in anti-transparant deodorant, wat weer een andere vorm van aluminium is dan de variant in deze crème. Daarnaast bleek na wat verder zoeken dat de aluminium in deze crème ook een E nummer is (E1452): een verdikkingsmiddel. Het wordt dus ook gebruikt in voedingswaarden, wat mijn vertrouwen in het ingrediënt voor cosmetica vergroot.

Body Shop Oils of Life huidverzorging

Tot slot

De producten in de Oils of Life huidverzorgingslijn van The Body Shop bevatten goede en fijne ingrediënten. De producten zijn gezicht voor meerdere huidtypes en voor zowel dag als nacht. De geur van de producten is kruidig en niet heel sterk maar wel typerend.

De producten zijn los te gebruiken, maar The Body Shop adviseert om ze in combinatie te gebruiken. De crème is te koop voor 27 euro en de gezichtsolie voor 35 euro.

Ik ben nog steeds wel erg benieuwd naar de aluminium in de crème, dus als je daar iets over weet laat het dan achter in de comments, of stuur me even een mailtje!

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

9 thoughts on “Review: The Body Shop Oils of Life huidverzorging

 1. Lijken me heerlijke producten! Ik ben vooral fan van de body butters van The Body Shop, daar kan ik niet genoeg van krijgen 🙂

 2. Het klinken als fijne producten! Een geur die niet al te sterk is, is altijd fijn. En dat het voor meerdere huidtypes goed is ook. Alleen van het aluminium weten wij ook niet veel wat het inhoudt. 🙂

  1. Ja hè, ik houd daar ook altijd wel van! Anders is het allemaal zo geur op geur.
   Jammer, ik ga het nog een keer proberen uit te zoeken!

Comments are closed.