Recept: Eiwit- en Vezelrijke Chocolade Cake

Eiwitrijke en vezelrijke chocolade cake

Liever geen brood eten? Maar wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen? Deze chocolade cake is zowel eiwitrijk als vezelrijk en daarmee een perfecte broodvervanger! Daarnaast is de cake goed glutenvrij en vegan te maken, bevat het mineralen en vitaminen, en zijn er vele variaties mogelijk. Tot slot, niet geheel onbelangrijk: deze gezonde cake smaakt super lekker!

Gezonde cake

Af en toe deel ik een van mijn favoriete broodvervangers met jullie. Omdat ik zelf geen brood eet ben ik steeds creatiever geworden in het maken van vervangingen. Vooral maaltijden meenemen is best lastig als dit geen brood is. Crackers kun je het beste pas ter plekke smeren en zijn dus niet altijd even handig. Hetzelfde geldt voor gezonde pannenkoeken, salades e.d. De broodvervangers in de vorm zijn daarentegen juist heel handig om mee te nemen. In de categorie eten vind je meer recepten van deze gezonde cakes!

Eiwitrijke en vezelrijke chocolade cake broodvervanger

Ingrediënten van deze broodvervanger

  • 50 gram amandelmeel
  • 3 scoops eiwitpoeder. Note: als je de cake vegan en melkvrij wilt, zorg er dan voor dat je 100% plantaardige eiwitpoeder gebruikt!
  • 50 gram gemalen mix van de volgende vlokken: quinoa, haver, spelt en boekweit. Note: als je de cake glutenvrij wilt hebben, gebruik dan enkel de vlokken zonder gluten!
  • 200 ml soyamelk
  • 1 banaan
  • 3 eieren. Note: als je de cake vegan wilt hebben, vervang de eieren dan door twee extra bananen.
  • 100-200 gram pure (>70% cacao) chocolade

De cake is heel simpel om te maken! Je mengt alle ingrediënten en maakt hier een romige pasta van. De chocolade smelt je en giet je over het mengsel. Dit roer je nog even goed door; stopt het in een bakvorm; en doet het voor 60min in een oven op 140 graden.

Eiwitrijke en vezelrijke chocolade cake broodvervanger

Per maaltijd snijd ik een stukje van de cake af (zie foto). Doordat de cake zo massief en rijk is aan voedingsstoffen heb je maar een klein stuk nodig om vol te zitten. Ik gebruik de cake voor ontbijt en/of lunch.

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone