Groente en fruit pakket | 1 persoon, 1 week

Boodschappen groente en fruit voor 1 persoon

Al eerder schreef ik een artikel over mijn wekelijkse boodschappen. Het is best lastig om voor 1 persoon boodschappen te doen en eten te maken. Vaak koop/maak je teveel, waardoor je achteraf overhoudt en eten weggooit. Dit is (1) niet duurzaam en (2) niet handig voor je portemonnee. Daarbij gebeurt het snel dat wanneer je niet genoeg of de juiste voedingswaarden in huis hebt, je soms niet voldoende groenten en fruit binnen zult krijgen. Daarom bij deze mijn groente en fruit pakket voor 1 week, voor minder dan 15 euro.

De meeste voedingsmiddelen die je doordeweeks gebruikt naast groente en fruit zul je wel in huis hebben, helemaal als je geen brood eet (denk aan eieren, sauzen, kruiden e.d.). Daarom probeer ik zo min mogelijk naar de supermarkt te gaan; ik koop dan altijd toch weer producten die ik helemaal niet nodig heb.

Ik ga ongeveer 1 keer per week naar de markt, en koop dan mijn groente en fruit voor de gehele week. Ik plan geen recepten van te voren en maak eigenlijk ook nooit boodschappen lijstjes. Ik kijk op de markt welk groente en fruit er is, en wat op dit moment goedkoop is. Op basis daarvan schat ik ongeveer wat ik nodig heb en hoeveel ik van alles koop. Vaak komt dit wel uit. Daarnaast zijn er een aantal standaard producten die ik vrijwel altijd wel koop. Zoals voldoende bananen, en stukken minder vullend fruit.

Groente en fruit pakket 1 persoon 1 week

Groente en fruit pakket

Dit groente en fruit pakket voor 1 persoon is voldoende voor 1 week eten en bevat de volgende producten:

Groentes

 • 3 x Paksoi
 • 6 x Winterpeen
 • 1 x komkommer
 • 1 x courgette
 • 1 x andijvie
 • 1 x pastinaak
 • 1 x groene peper

Fruit

 • 4 x banaan
 • 4 x passievrucht
 • 4 x kiwi
 • 2 x mango
 • 5 x perzik

Wekelijks Groente en fruit pakket 1 persoon 1 week

Dit pakket is voldoende om een week van avond te eten en overdag fruit te eten. Daarnaast gebruik ik dergelijke producten voor in mijn lunch.

De totale prijs van dit pakket, gekocht op de markt, ligt rond de 13 euro.

Wekelijks Groente en fruit pakket 1 persoon 1 week

Waar kopen jullie je groente en fruit en op welke manier?

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone