Review: Lush reinigers | Angels on Bare Skin & Aqua Marina

Lush reiniger gezichtsreiniger

Klei, zeewier, amandelen, aloë vera, rozen, lavendel; natuurlijke ingrediënten die verwerkt zijn in de reinigers van Lush. Geen harde reinigers die je huid uitdrogen, geen SLS of andere sulfaten, geen alcohol. Gewone reiniging, zoals het hoort. Daarom passen deze reinigers prima in een gezichtverzorgingsroutine voor mensen die dat op een natuurlijke manier willen doen. Ik testte twee van de Lush reinigers, en in dit artikel lees je de review.

Lush reinigers

De reinigers van Lush bestaan uit vrijwel enkel natuurlijke ingrediënten. Een aantal van deze reinigers bestaan zelfs uit enkel natuurlijke stoffen. Daarbij zijn de reinigers vegan, parabenenvrij, vrij van SLS en SLES, en ook nog eens vers gemaakt! 

De reinigers komen in een aantal vormen met verschillende functies:

  • Aqua Marina Een zachte en verzorgende reiniger (natuurlijke ingrediënten + Lilia, Hexyl cinnamic aldehyde en parfum).
  • Let the Good Times Roll Een verfrissende en verzorgende reiniger (enkel natuurlijke ingrediënten + parfum)
  • Angels on Bare Skin Een zachte en verzorgende scrub (enkel natuurlijke ingrediënten, parfumvrij)
  • Herbalism Een kalmerende, verzachtende en zuiverende reiniger (enkel natuurlijke ingrediënten + parfum)
  • Dark Angels Een verzorgende maar duidelijke scrub (enkel natuurlijke ingrediënten + natrium lauroyl sarcosinaat (= SLS vervanger).

Door de verschillende samenstellingen van de reinigers zijn ze geschikt voor verschillende functies voor verschillende huidtypes en maken deel uit van je huidverzorging.

De reinigers heten ‘reinigers’ omdat ze zowel voor je gezicht als voor je lichaam te gebruiken zijn.

Gebruik: omdat de reinigers geen parabenen bevatten en bestaan uit vrijwel enkel natuurlijke ingrediënten, zijn deze Lush reinigers niet heel lang houdbaar en worden ze snel besmet met bacteriën. Gebruik ze daarom zorgvuldig: haal met een lepeltje een kleine hoeveelheid uit het doosje en ga niet met je vingers erin. Door het ontbreken van SLS, SLES of andere sulfaten schuimen de reinigers niet. Daardoor ogen de reinigers iets anders wanneer je enkel echt cosmetische reinigers gewend bent. Ze zitten in een potje en zijn erg massief. Om de reinigers goed tot werking te laten komen meng je het in je handen met een beetje water, tot het een smeuïge massa wordt. De substantie lijkt daardoor een beetje op een masker. Een groot voordeel hiervan is dat de reinigers heel zuinig werken. Je hebt maar een heel klein beetje nodig!

Aqua Marina

Aqua Marina is een heel zachte reiniger en voelt erg verzorgend aan. Ga er dus ook niet vanuit dat je hiermee je make-up eraf krijgt, of dat het heel ontvettend werkt. De reiniger biedt je huid veel voeding en is heel zacht.

De reiniger is gemaakt op basis van zeewier, klei, aloë vera en zeezout. Het zeewier werkt verzachtend en bevat veel mineralen en vitaminen. Klei is een natuurlijke reiniger met tevens een diep verzorgende en voedende werking. Aloë vera kennen we waarschijnlijk allemaal wel vanwege haar zuiverende en helende werking. Hetzelfde geldt voor zeezout.

Gebruik: dit product van Lush is handig als je make-uploos uit bed komt, of haal eerst je make-up eraf en gebruik daarna de Aqua Marina. Je make-up eraf halen kan met een make-up remover en een watje, of gebruik de oil cleansing method. 

Ingrediënten:

Glycerine (Glycerine), Kalamijn poeder (Calamine Powder), Kaoline (Kaolin), Iers mos, gel (Chondrus crispus), Aloe vera gel, fair trade biologische (Aloe barbadensis), Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Nori zeewier (Algae), Sinaasappelolie, zoete wilde essentiële (Citrus sinensis), Patchouli essentiële olie (Pogostemon cablin), Carrageen extract (Chondrus crispus), Lilial (Lilial), Hexyl cinnamic aldehyde (Hexyl Cinnamic Aldehyde), Parfum (Perfume)

Lush.nl

Lush reiniger gezichtreiniger Aqua marina

Angels on Bare Skin

Omdat de Aqua Marina niet heel diep reinigt wilde ik een iets ‘hardere’ reiniging. De valkuil is dan echter dat je weer met een reiniger thuiskomt die je hele huid uitdroogt; dat gevoel wanneer je onder de douche vandaan komt dat je je gezicht niet kan bewegen, omdat het aan alle kanten trekt. Dat heeft de Angels on Bare Skin scrub dus niet.

Het is de zachtste scrub die ik ooit heb gezien. Sommige ‘zachtere’ scrubs zijn zacht omdat er dan een hoop olie bij in is gegooid waardoor de ‘harde’ scrub als het ware verzacht wordt. Dat is niet hoe deze scrub werkt. De scrub zélf is namelijk voedend en verzorgend. Daarbij is dit de enige Lush reiniger die volledig bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Ook is de Angels on Bare Skin parfumvrij, terwijl hij gewoon prima ruikt.

Dat komt omdat het scrub element in dit product ontstaat vanuit de gemalen amandelen, wat op zichzelf al verzorgende bestanddelen heeft. Er zit dus op geen enkele wijze uitdrogende of ontvettende stoffen in de reiniger. Juist het tegenovergestelde: amandelen zijn vettig maar verhelderen ook. Naast de amandelen is de reiniger verrijkt met een aantal verzorgende bloemen als kamille, lavendel en rozen.

Gebruik: ook deze reiniger is geen make-up reiniger, maar niet-waterproof make-up krijg je er wel voor een groot gedeelte mee weg. Toch adviseer ik je eerst je make-up eraf te halen alvorens deze reiniger te gebruiken. Doordat het een verzorgende scrub is en het je huid niet uitdroogt kun je de scrub gerust een aantal keer per week gebruiken. Ik probeer de scrub en de Aqua Marina met elkaar af te wisselen.

Ingrediënten:

Amandelen, gemalen (Prunus dulcis), Glycerine (Glycerine), Kaoline (Kaolin), Water (Aqua), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Roos absolue (Rosa damascena), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tagetesolie, essentiële (Tagetes minuta), Benzoë gom (Styrax tonkinensis pierre), Lavendelbloemen (Lavandula angustifolia), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool)

Lush.nl

Lush reiniger gezichtreiniger Angels on Bare skin

Prijzen van de Lush reinigers

Alle reinigers zijn verkrijgbaar voor 9,90 per 100 gram bij de Lush winkels, of via hun webshop.

Kortom, ik ben heel erg tevreden over deze reinigers en gebruik ze dagelijks in mijn gezichtsverzorging routine! De andere reinigers ben ik ook erg benieuwd naar. Wat vinden jullie ervan?

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 thoughts on “Review: Lush reinigers | Angels on Bare Skin & Aqua Marina

    1. haha, ja dat kan ik me voorstellen!
      Ik gebruik ze onder de douche; heb daar een lepeltje liggen 🙂

Comments are closed.