Make-up Kwasten: welke moet je kopen?

beste make-up kwasten brushes zoeva boozyshop

De kasten van make-up liefhebbers staan er vol mee, maar ook ‘gewone’ make-up dragers gebruiken het steeds meer: make-up kwasten. Ken je die wittige driehoekjes nog? Die doen niet meer mee, gooi ze meteen maar weg. Welke kwasten je wel moet aanschaffen?

Merken als Zoeva, Real Techniques, Morphe, MAC en Sigma hebben het in kwasten land helemaal gemaakt. Wellicht heb je de review van de Rosé Golden Jewelry set al gelezen, ook Boozyshop kwasten doen helemaal mee. Maar welke kwasten zijn nu écht favoriet?

Make-up kwasten voor je gezicht

Klik op één van de foto’s om de namen van de kwasten te zien.

Foundation

Na de Buffer en Stippling kwasten kwamen de Beautyblenders. Sponges die al snel ook door andere merken werden geproduceerd, zoals Real Techniques en Boozy Cosmetics. Sommige beauty fanaten vinden de RT sponge zelfs beter dan de beautyblender en een veel betaalbaarder alternatief. Ook de Pro Sponge Soft van Boozy Cosmetics doet het goed. Deze lijkt qua structuur meer op de beautyblender, en is een stuk steviger dan de RT sponge.

Vrijwel alle sponges kun je op twee manieren gebruiken: droog of nat. Met een natte sponge krijg je minder dekking. Natuurlijker, maar soms heb je meer product nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Contouren, bronzer, blush en highlighter

Het aanbrengen van bronzer en contouren is lastig. Ook met goede kwasten is dit een hele kunst. Een platte, dunne contour kwast of een meer fluffly kwast voor je wangen kunnen je hier goed bij helpen. Maar ook een angled (schuine) kwast werkt hiervoor goed. De laatste twee kun je ook goed gebruiken voor het aanbrengen van blush. Highlighter aanbrengen is weer een heel ander verhaal. Hiervoor kun je het best kwasten gebruiken als de Tapered Highlighter van Boozy, of een Fan brush. Voor een zachter effect ga je voor een meer fluffy brush, voor een sterker effect kan je beter een Fan gebruiken.

Make-up kwasten voor je ogen

Klik op één van de foto’s om ze te vergroten en de namen van de kwasten te zien.

Strakke lijnen

Voor strakke lijnen gebruik je het liefst strakke kwasten, met de haartjes dicht op elkaar. Met strakke lijnen bedoel ik geen eyeliner, maar bijvoorbeeld een lijn in je crease, of een dikkere lijn aan je wimperrand. Kwasten als die van LECO (19), de Luxe Pencil van Zoeva, of de Small Crease van Boozy Cosmetics zijn hiervoor geschikt.

Blenden

De LECO kwast is tevens erg geschikt om oogschaduw goed te blenden. Wil je een meer fluffy kwast om je oogschaduw verder te blenden? Gebruik dan een echte blend kwast, zoals de Luxe Definer van Zoeva of de Soft Blender van Boozy Cosmetics. De eerste is net weer iets fluffier als de tweede. Welke het fijnst werkt hangt maar net af van welk effect je ermee wilt bereiken. De Soft Blender van Boozy Cosmetics is bijvoorbeeld ook erg fijn om oogschaduw voor in je crease aan te brengen. De Luxe Definer van Zoeva is weer fijner om wat ‘losser’ oogschaduw aan te brengen, zoals onder je wenkbrauw rand. Of wanneer je crease-oogschaduw al gedaan is en je er een neutral oogschaduw overheen aanbrengt.

Eye Liner en Wenkbrauwen

Voor zowel eyeliner als je wenkbrauwen wil je een dunne strakke kwast. Er zijn veel wenkbrauw kwasten te koop, maar je kunt ook een eyeliner kwast hiervoor gebruiken, zoals de eyeliner kwast van Boozy Cosmetics (Wing Liner).

beste make-up kwasten brushes zoeva boozyshop

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 thoughts on “Make-up Kwasten: welke moet je kopen?

  1. Leuk artikel! Ik heb echt mijn vaste kwasten die ik telkens opnieuw gebruik maar ik zou wel een aantal nieuwe willen om het goed aan te vullen. Een pencil kwast wil ik nog en een contour kwast..

    1. ja he? Ik gebruik dus ook praktisch altijd dezelfde! Welke merken gebruik je vooral?

      De contour kwast van Boozyshop vind ik echt heel fijn! Maar Zoeva/Sigma kwasten vind ik ook heel goed, maar heb daar zelf geen contour kwast van. Voor pencil kwast vind ik het vooral erg fijn als die goed dun is. Ze worden snel te dik vind ik.

Comments are closed.