Get the look: warme tinten

MAC Cosmetics oogschaduw

Een warme look. Full face maar gedoseerd. In heftigheid kun je variëren door de look op te bouwen. Hierdoor kun je de look overdag dragen maar ook tijdens een avondje stappen bijvoorbeeld. In dit artikel vind je de producten en hoe je het aanbrengt.

Ooglook: MAC cosmetics

Oogschaduw. Voor deze warme look zijn voor de ogen enkel MAC oogschaduws gebruikt: Brun, Wedge, Brown Script, Naked Lunch en Phloof.

  1. Breng een licht bruine neutrale kleur (wedge) aan op het uiteinde van je ooglid en in je crease en blendt dit uit naar boven toe.
  2. Breng een warme rode tint (Brown-Script) zachtjes aan, aan de bovenkant van je crease tot in je buitenste ooghoek. Blendt dit uit naar het midden van je ooglid en je crease.
  3. Pak een bruine kleur (brun) en stippel dit in je ooghoek aan. Blendt het opnieuw uit, met name naar je crease.
  4. Neem een champagne shimmer oogschaduw (Naked Lunch) en breng dit aan over je gehele ooglid.
  5. Herpak de warme rode kleur en breng deze opnieuw zachtjes aan
  6. Doe hetzelfde met de bruine kleur
  7. Breng ook opnieuw de bruin neutrale kleur aan, en gebruik dit om alle bruin-tinten goed te blenden.
  8. Stippel opnieuw de champagne kleur aan in het midden van je ooglid, naar de binnenkant toe.
  9. Breng tot slot een echte highlighter aan (Phloof) in je binnenste ooghoek.

Wenkbrauwen. Je wenkbrauwen teken je bij met een poeder of een potlood. Breng vervolgens een beetje concealer/cover stick/foundation aan vlak onder je wenkbrauw. Met een precieze kwast blendt je dit uit naar een strakke lijn onder je wenkbrauw. Met diezelfde kwast ga je even langs de bovenkant van je wenkbrauw (zonder nieuw product te pakken). Maak je wenkbrauwen af met een wenkbrauw gel.

Lippen: Dior

mac cosmetics oogschaduw dior lipstick

Lipstick en lipliner. Voor de lippen pak je een warme kleur lipstick, zoals deze Rouge Blossom van Dior. Zet de lipstick vervolgens aan met een iets donkerdere lipliner, zoals deze roze kleur van Essence.

Gezicht

mac cosmetics oogschaduw dior lipstick

Foundation. Zorg dat je een goede foundation gebruikt die goed past bij je huid. Als je het natuurlijk wilt houden gebruik je een sheer coverage. Als je snel last hebt van een glimmende huid is het aan te raden een losse transparante poeder over je foundation aan te brengen. Doe dit vooral op de plekken waar je snel glimt (T-zone vaak).

Contour. Breng een sheer contour aan net onder je jukbeen. Deze is goed te zien op de eerste foto in dit artikel. Zorg ervoor dat de kern van de contour dichtbij je oor zit. Je blendt dit uit in een lijn richting de voorkant van je gezicht (zorg dat je dit niet te ver doet).

Bronzer. Vervolgens maak je gebruik van een matte bronzer (niet te oranje, meer een assige kleur – anders wordt de look te warm). Met deze bronzer blend je in met de zojuist gezette contour lijn. Om de look strakker te maken kun je zachtjes met je foundation kwast een lijn trekken onder de contour lijn. De contour lijn wordt daarmee strakker en je brengt de lijn onder de contour weer meer naar voren.

Blush. Pak een zachtroze blush (die wil je niet te hard hebben i.v.m. de vrij heftige roze lippen), en breng deze aan op je wangen.

Highlighter. Tot slot pak je een highlighter (met warme ondertoon), zoals de Soft en Gentle van MAC. Breng deze zachtjes (anders wordt het een circus) aan boven de contourlijn. Opnieuw ligt de kern vlakbij je haarlijn. blend dit uit naar voren (niet te ver!) en naar boven, boven je wenkbrauw en er vlak onder.

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 thoughts on “Get the look: warme tinten

Comments are closed.