Review: Mac Retro Lipstick

MAC COSMETICS retro lipstick

Mac Lipsticks. Ze zijn er in allerlei varianten. Van Please Me, tot Velvet Teddy, tot de sprekende Stone. Maar laten we vandaag een blik werpen op een wellicht iets mindere bekende. Mac Retro.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik alle ‘Mac favorieten’ inmiddels geprobeerd heb, maar de meesten mij enigszins teleurstellen. Ze maken m’n gezicht flets, trekken de kleur uit mijn gezicht en hebben geen fijne dekking. Mocht dit je bekend voorkomen, kijk dan mee met deze satin finish.

Mac Retro: satin finish

Mac Retro heeft een zogenaamd Satin Finish. De lipstick is niet mat, maar ook niet sheer. De sheer lipsticks hebben een mindere dekking en meer glans. De matte lipsticks hebben een dikkere coverage, zonder glas. De Satins zitten daar eigenlijk tussenin. Het dekt met een satijnen glans.

Retro Swatches

Retro is een mix van rode en bruine tinten. Hierdoor is het een warme lipstick. Enerzijds is het een heel natuurlijke lipstick, het past bij veel make-up looks, veel huidtypes en huidtinten en gelegenheden. Toch is de lipstick erg authentiek en sprekend. Hij is krachtiger dan bijv. Twig (een meer roze natuurlijke kleur).

Retro look

De dekking van Retro is heel fijn. Het dekt goed en voelt fijn aan. Natuurlijk blijft de lipstick minder lang zitten dan een de matte lipsticks van Mac, maar het vervagen van de lipstick gaat heel mooi. Zo laat ie bijv. geen strakke lijnen achter, waarbij enkel de randjes blijven zitten.

Mac cosmetics retro lipstick Mac cosmetics retro lipstick

Retro met full make-up

De kleur van retro geeft een heel sprekend effect. In de look heb ik de ogen neutraal gelaten, maar ook met een meer heftige look past retro prima. Door de combi van bruin en rood geeft een zachte uitstraling en toch krachtig.

Mac cosmetics retro lipstick

Mac cosmetics retro lipstick

Ik ben benieuwd of jullie Retro kenden en wat jullie ervaring ermee is.

Liefs, es

P.S. De winactie loopt nog steeds! En voor persoonlijke verhalen vind je me op snapchat: essiness.nl

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

11 thoughts on “Review: Mac Retro Lipstick

  1. Wauw, dit vind ik echt een heel mooi kleurtje. Lijkt een beetje op mijn Glamour Girl van Liptini, maar die is kapot. Deze ga ik dus zeker onthouden. Ik houd van dit soort kleurtjes! <3

    1. Ah die lipstick van Glamour Girl ken ik niet. Zal het eens opzoeken!
      Vind dit inderdaad een heel fijne kleur, kan het overal bij gebruiken xD

  2. Super leuke kleur! Ben altijd wat bang om zelf felle kleurtjes te proberen, maar deze staat je echt super!

  3. Ik vind hem echt heel mooi! Een soort brick-bruinrood als dat enigszins logisch kan klinken xD. In ieder geval een plaatje!

Comments are closed.