Review: Pro Makeup Sponges van Boozy Cosmetics

Boozy Cosmetics Pro Makeup Sponge

De Beautyblender is bij de meeste make-up liefhebbers inmiddels wel bekend. Ook de makeup sponge van Real Techniques is razend populair. Steeds meer beauty merken komen met een make-up sponge. Zo ook Boozy Cosmetics, het eigen merk van Boozyshop. Je kwam ze een tijdje geleden al tegen in de shoplog van april. Intussen heb ik beide sponges uitgebreid kunnen testen.

Boozy Cosmetics

Boozy Cosmetics is het merk dat voortkomt uit de bijbehorende shop: Boozyshop. Meer over deze webshop lees je onder andere in een van de shoplogs en in de review van de Rose Golden Jewelry Brush Set.

Boozy Cosmetics Pro Makeup Sponge soft

Boozy Cosmetics Makeup Sponge

Net als Beautyblender en de Makeup Sponge van Realtechniques heeft ook Boozy Cosmetics een setje makeup sponges. De Pro Makeup Sponge Firm en Pro Makeup Sponge Soft heb ik getest voor dit artikel. Daarnaast zijn op dit moment ook mini varianten van deze sponges en de Pro Complexion Makeup Sponge Firm/Soft te koop. De sponges zijn allemaal 4,99 per stuk – de mini’s 5,99 voor twee.

Qua structuur lijken de Pro Makeup Sponges meer op de Beautyblender dan op de RT sponge. Maar in principe werken alle sponsjes op dezelfde manier: je kunt ze droog gebruiken of nat. Een droge spons geeft iets meer coverage dan een natte spons. Voor een natte spons houd je de spons onder de kraan waarna je hem een paar keer even flink uitknijpt. De spons zuigt zich dan vol met water maar door het uitknijpen is ie niet kletsnat. Het verzacht de spons als het ware. Een andere manier om de spons te gebruiken is om het in te sprayen met een fixing spray. Zelf doe ik dat eigenlijk niet (ik gebruik eerlijk gezegd geen fixing spray – ik vind het een beetje een haarlak idee. Maar goed misschien moet ik me daar maar een keer overheen zetten).

Boozy Cosmetics Pro Makeup Sponge soft

Pro Makeup Sponge Firm

Allereerst even over de firm makeup sponge. De naam zegt het al – het is de stevige versie. De stevigere sponges van Boozy Cosmetics zijn zwart en inderdaad echt stevig. Ik heb geprobeerd uit te zoeken voor wat je nu de firm zou gebruiken en voor wat de soft, maar daarover zegt de Boozyshop verder niks op hun website. Ik ga er daarom maar vanuit dat het een persoonlijke voorkeur is.

De firm spons zou ik in ieder geval nat gebruiken. Door het water wordt hij iets zachter. Droog is de spons wel echt heel stevig en kan ik er niet heel goed mee overweg.

Het (on)handige aan de zwarte kleur is dat je niet ziet hoe bruin/vies je spons is. Dit is fijn omdat de spons na verloop van tijd de kleur behoudt en je dus niet meteen met een half bruine spons rondloopt. Ook na het wassen krijg je die bruine kleur er niet altijd goed uit namelijk. Met een zwarte kleur is dat fijn opgelost! Aan de andere kant zie je dus ook niet goed hoe vies je spons al is, waardoor je misschien niet op tijd doorhebt dat je spons aan een wasbeurt toe is.

Boozy Cosmetics Pro Makeup Sponge soft Boozy Cosmetics makeup sponge

Pro Makeup Spong Soft

De softe / zachte versie van de makeup sponsjes van Boozy Cosmetics is al een stuk zachter. Deze kun je prima ook droog gebruiken. Maar helemaal blenden blijft een beetje lastig met deze ietwat stevigere sponsjes. Ondanks dat deze ‘soft’ heet is ie namelijk nog lang niet zo soft als de RT spons.

De spons brengt goed je foundation aan en geeft een heel natuurlijke look. Je kunt ‘m dus beter niet gebruiken als je een erg dekkende look wil met je foundation, dan kan je beter een foundation kwast gebruiken. Ik gebruik voor heftige looks bijv. vaak een foundation kwast van BoozyCosmetics, en voor dagelijkse looks of meer naturel looks een makeup spons.

De witte kleur van deze spons is wat besmettelijker dan het zwarte, maar je ziet wel goed wanneer je je spons moet wassen. Bij het wassen van de sponsjes behouden deze overigens erg goed hun kwaliteit. Geen scheuren e.d. zoals je wel eens over de Beautyblender hoort.


Boozy Cosmetics Pro Makeup Sponge firm

Al met al vind ik de makeup sponges van dit merk erg fijn. De softe dus een stuk fijner dan de firme, maar dat is wellicht een persoonlijke voorkeur. Ook de prijs/kwaliteit verhouding voor deze sponsjes is erg goed. Ze zijn ongeveer even duur als de RT spons en een stuk goedkoper dan de welbekende Beautyblender.

Van alle sponsjes gebruik ik het liefst de BoozyCosmetics Soft Sponge, of de RT sponge. Dus mocht je erover nadenken een beauty spons te halen, dan zou ik een van die twee aanraden.

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 thoughts on “Review: Pro Makeup Sponges van Boozy Cosmetics

  1. Fijne review! Ik gebruik meestal mijn handen en een stippling brush. Heb nog wel ergens een sponsje liggen, maar vind het toch niet zo fijn werken.

  2. Toevallig heb ik een zwarte spons, dat bruin zie je na een tijdje net zo goed op zwart als een lichtere kleur :O

    Die sponsjes doen het meestal wel prima. Er zit wel verschil tussen sponzen van verschillende merken maar over het algemeen kan je er altijd wel mee werken volgens mij.

Comments are closed.