Review: Nuxe Dry Oil & Rêve de Miel Nourishing Day Cream

Nuxe dry oil multi-purpose miel

Nuxe Paris, een Frans cosmetica bedrijf met als visie: nature, prestatie en zintuiglijkheid (nature, performance & Sensoriality). Dat lijken mooie woorden, maar niet elk bedrijf maakt deze ook waar. Sinds een tijd heb ik de Dry Oil en Rêve de Miel Face Cream Day in mijn dagelijkse verzorgingsroutine opgenomen. Vandaag leg ik uit wat deze producten voor je huid doen en geef ik je zoals gewoonlijk de ingrediënten lijst met uitleg.

Nuxe Skincare

Nuxe Paris heeft van alles in haar assortiment. Reinigers, verzorgingsproducten, zonnebrand crème, huidverzorging voor mannen en zelfs make-up. In dit artikel beperk ik me tot de Huile Prodigieuse en de Rêve de Miel Face Cream Day. 

Nuxe dry oil multi-purpose miel

Huile Prodigieuse

Deze multi-purpose olie is een droge olie. Dit betekent dat het snel opgenomen wordt door je huid en geen vette laag achterlaat. Door de samenstelling van de olie is hij voor veel functies te gebruiken. De meest voor de hand liggende functie is wellicht je gezicht. Het werkt heerlijk als serum, onder of over je dagcrème. Volgens Nuxe verzorgt, herstelt en verzacht het je huid. Het zou je de Parijse natural glow geven.

Je kunt de olie ook gebruiken voor glanzend haar, voor je lichaam of als massage olie. Voor de make-up liefhebbers is de olie ook te gebruiken in combinatie met je foundation: dit verzacht het effect van je foundation en geeft een net iets andere finish.

Vanwege de kostbaarheid zou ik je aanraden de olie enkel in kleine mates te gebruiken, en daarmee dus niet over je hele lichaam – tenzij je ergens een potje met een flinke hoeveelheid geld hebt staan. Smeer het dan vooral overal!

De olie is super zacht en laat inderdaad geen vette laag achter. Toch zou ik de olie niet aanraden voor dagelijks gebruik, vooral niet als je van je zelf een vrij oily skin hebt. Bij dit product geldt echt less is more. 

Nuxe Dry Oil ingrediënten

Dan de ingrediënten. Volgens Nuxe bestaat deze dry oil uit ten minste 97,8% natuurlijk ingrediënten en zitten er geen conserveermiddelen in. Dit zou betekenen dat er geen parabenen in zitten.

Zoals hieronder te zien, is de Huile Prodigieuse inderdaad vrijwel compleet opgebouwd uit natuurlijke ingedriënten. Wellicht dat de Benzyl Salicylate niet helemaal top is en dat had er wellicht ook prima uit gekund, maar al met al is de lijst vrij indrukwekkend.

Huile Prodigieuse ingrediënten lijst

Coco-Caprylate/Caprate (skin conditioner uit kokosnoot olie), Dicaprylyl Ether (plantaardige olie), Macadamia Integrifolia Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/Fragrance, Tocopherol (vitamine E), Borago Officinalis Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Benzyl Salicylate (chemische component, geur), Linalool, Limonene, Citronellol (komt voor in essenstiële oliën), Geraniol [N2206/B] (parfum uit plantenextract).

Rêve de Miel Nourishing Day Cream.

Deze gezichtscrème uit de honing lijn van Nuxe is een dikkige dagcrème. Volgens Nuxe werkt de crème tegen een droge en strakke huid, en tegen roodheid in je gezicht.

De crème is inderdaad heel zacht en werkt super fijn in op een trekkerige en droge huid. Toch moet ik toegeven dat het bij mij niks doet aan de roodheid in m’n gezicht.

Ook is deze crème niet heel geschikt voor mensen met een oily skin. De crème is namelijk vrij vet. Het hydrateert niet alleen, het geef ook veel olie mee. Daardoor is de crème ook beter los te gebruiken van de dry oil. Samen wordt het net iets teveel van het goede.

Door de werking van de crème werkt hij erg zuinig. Je hebt maar een heel klein beetje nodig per keer en het verspreidt heel gemakkelijk uit over je gezicht.

Rêve de Miel gezichtscrème ingrediënten

Volgens Nuxe is de crème voor 90% opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten, waaronder honing, zonnebloem, argan en amandel oliën, shea boter. De crème bevat geen parabenen en is ‘non-comedogenic’. Dit laatste betekent dat het helpt de overtollige oliën in je huid af te breken maar de oliën die je huid nodig hebben voor het vocht en de voeding te beschermen.

Hoewel deze ingrediëntenlijst overduidelijk groter en minder ‘natuurlijk’ is dan die van de multifunctionele olie, lijken vrijwel alle ingrediënten uit dit lijstje ‘goed’ te zijn. Sommigen zullen misschien vallen over de siliconen. Deze zouden schadelijk zijn en kankerverwekkend. Er wordt veel ‘slechts’ over gezegd, maar de stof verstopt je poriën niet. Het wordt net als in primers gebruikt als een barrière tussen je huid en de omgeving. Daarmee beschermt het je huid tegen invloeden van buitenaf – zonder dat het je poriën verstopt. Dat is heel anders dan de mineralie oliën bijvoorbeeld.

Rêve de Miel ingrediënten lijst

Aqua/Water, Glycerin, Glycol Palmitate (organic moisturizer), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Cera Alba/Beeswax, Coco-Caprylate/Caprate, Butylene Glycol (komt van nature in je lichaam voor), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables, Hydroxystearic/Linolenic/Oleic Polyglycerides, Cetearyl Alcohol (mix van vetzuren), Behenyl Alcohol (vette alcohol, uit plantaardige olie), Arachidyl Alcohol (plantaardige was, verdikkingsmiddel), Dimethicone (in olie-oplosbare siliconen), Coco-Glucoside (komt uit kokosolie en fruit-suiker), Mel/Honey, Tocopherol (vitamine E), Parfum/Fragrance, Argania Spinosa Kernel Oil, Capryloyl Glycine (aminozuur; gaat bacterie groei tegen), Safflower Oil/Palm Oil Aminopropanediol Esters (organische stof, uit o.a. palmolie), Tocopheryl Acetate (vitamine E), Arachidyl Glucoside (emulgator), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer (verdikkingsmiddel en emulgator), Sodium Hydroxide (NaOH), Citric Acid (citroenzuur, komt in citrusvruchten voor en is een natuurlijk conserveermiddel en antioxidant), Ethylhexylglycerin (natuurlijk conserveermiddel; alternatief voor parabenen), Dimethicone Crosspolymer (silliconen), Hordeum Vulgare Cera/Spent Grain Wax (verzachtend middel), Carbomer (verdikkingsmiddel), Dehydroacetic Acid (organisch conserveermiddel), Glycine Soja (Soybean) Oil, Tetrasodium Glutamate Diacetate (komt uit kokosnoot), 10-Hydroxydecanoic Acid (verzadigde vetzuur), Sebacic Acid (carbonzuur), 1,10-Decanediol (oplosmiddel), Polysorbate 60 (emulgator, komt ook in eten voor), Sorbitan Isostearate (synthetische vetzuur), Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Beta-Carotene (Vitamine A, zit ook in groentes), Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate, Citronellol, Farnesol (komt van nature voor in bepaalde oliën; geur), Coumarin (komt van nature voor in bepaalde planten; geur), Citral [N2003/F] (komt uit planten).

De producten van Nuxe zijn in Nederland te verkrijgen via Ici Paris. De olie is te koop voor 24 euro (meer inhoud dan die uit dit artikel) en de dagcrème van de honinglijn voor 35,50.

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

One thought on “Review: Nuxe Dry Oil & Rêve de Miel Nourishing Day Cream

  1. Vind die dagcrème op de een of andere manier net wat fijner lijken, maar ze lijken me allebei best fijn! Heb een drogere huid dus dan werkt dat wel 🙂

Comments are closed.