Shoplog: Groene Klei, Aleppo Zeep & Aluin Steen

Natushop shoplog Aleppo zeep groene klei Aluinsteen

Groene klei? Aluinsteen? Aleppo zeep? Waar kun je deze producten voor gebruiken?

Natushop

Ik kocht de groene klei, aleppo zeep en aluinsteen bij Natushop. Dit is een online winkel waar je allerlei natuurlijke spullen kunt kopen, omtrent voeding, gezondheid, uiterlijk en verzorging, en sport. Ze verkopen dus ook allerlei natuurlijke cosmetica (jeej!)

Groene klei

Groene klei kun je voor allerlei dingen gebruiken: zowel inwendig als uitwendig. Het heeft net als ghassoul klei een heel reinigende werking. Maar natuurlijk is het niet hetzelfde als ghassoul klei. Naar mijn weten kun je ghassoul klei alleen uitwendig gebruiken. Met groene klei kun je daarentegen ook inwendige reiniging doen. Je kunt het bijvoorbeeld als detox gebruiken.

Dit kan met een drie-weekse detox, waarbij je elke ochtend een theelepel groene klei opgelost in water drinkt. Dit mengsel moet een paar uur hebben gestaan, dus handiger is om het de avond ervoor al klaar te maken.

Daarnaast kun je deze detox doen gedurende je menstruatie.

Groene klei kun je net als ghassoul ook gebruiken om je haar mee te wassen. Het is een van de no poo methodes. Hoewel ik ghassoul klei hiervoor veel fijner blijf vinden, laat groene klei een soort haar-mousse effect achter. Het lijkt net of je haarmousse in je haar hebt, en je kneedt het daarom zo in model.

Groene klei

Aleppo zeep

Net als groene klei heeft aleppo zeep allerlei toepassingen. Je kunt het koken en er een wasmiddel van maken, of bijvoorbeeld een allesreiniger. Als blok zeep kun je het gebruiken om je lichaam mee te wassen, maar ook je haar! Aleppo zeep is een van de bekendste methodes voor mensen die liever niet de schadelijke stoffen uit shampoo gebruiken, zoals parabenen en SLS.

Aleppo zeep vind ik samen met Ghassoul klei de fijnste methodes om m’n haren mee te wassen. Even naspoelen met appelazijn en je haar is heerlijk schoon én zacht. Een voordeel van aleppo zeep ten op zichte van ghassoul is dat door het vette in de klei je haar niet alleen schoon wordt, maar ook heel zacht en glanzend. Vooral voor mensen met krullen of droger haar zou ik aleppo zeep zeker aanraden.
Aleppo zeep

Aluin Steen

Aluin steen is een natuurlijk mineraal dat men vroeger gebruikte om scheer wondjes mee te genezen. Maar dat is niet het enige waar aluin goed voor is. Het wordt gebruikt als ingrediënt in verscheidene deodorants.

Niet iedereen wil de ‘gewone’ deodorant gebruiken, vanwege de aanwezigheid van aluminium. Dit zou schadelijk zijn voor ons lichaam. Op dat vlak moet ik je dan enigszins teleurstellen, aluin schijnt ook aluminium te zijn. Hoe dat allemaal precies zit heb ik geprobeerd uit te zoeken, maar ik durf niet helemaal te vertrouwen op wat ik overal lees. Het zijn eigenlijk slechts 2 dingen die ik lees:

  • aluin steen is een natuurlijk mineraal en daarom prima om als deodorant te gebruiken. Het verstopt je poriën niet en komt niet in je bloedbaan. Het verlaagt enkel je ph-waarde en daardoor is het antibacterieel.
  • aluin is aluminium en van aluminium krijg je Alzheimer. Daarna wordt een voorbeeld gebruikt over hoe aluminium een keer ergens per ongeluk in terecht kwam en waar nu een grotere hoeveelheid mensen alzheimer hebben dan voorheen/andere delen van de wereld. Dat is natuurlijk een flut onderzoek en ook niet voorzien van bronnen. Al met al kan ik je hierover dus geen advies geven.

Wat ik wel weet is dat ik sinds een paar maanden geen ‘gewone’ deo meer gebruik en sindsdien vaak ook prima de deur uit kan zonder deo. Aluin steen heeft daar niets aan veranderd.

Hoe gebruik je dan zo’n steen? –> Je maakt de steen nat, of wrijft met de steen over je natte huid. Daarmee blijft er een klein laagje kristal achter op je huid. Dit is overigens geur- en kleurloos.

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

One thought on “Shoplog: Groene Klei, Aleppo Zeep & Aluin Steen

  1. Had me hier nooit in verdiept, wel handig dat het allemaal zo veel verschillende toepassingen heeft. Alleen over die groene klei detox, kan ook tijdens je menstruatie, kan dat me andere detox’en niet dan? :O

Comments are closed.