Water zuiveren met edelstenen

Water zuiveren edelstenen gouden driehoek sodaliet granaat

Waarom zou je je water willen zuiveren? Wellicht is zuiveren niet helemaal het goede woord. Revitaliseren wordt het ook wel genoemd, of opladen. Eigenlijk doet het van alles. Je kunt je water zachter maken, de werking van de edelstenen aan je water toevoegen en daarmee de werking van de edelstenen direct tot je nemen, maar je kunt je water ook anders laten smaken.

In dit artikel lees je 3 manieren om je water te zuiveren met edelstenen

Sodaliet: lekkerder water

Vind je water niet lekker, of wil je een net iets ander smaakje? Laad je water dan op met Sodaliet. Je water smaakt er echt anders – en lekkerder – door!

Water zuiveren edelstenen gouden driehoek sodaliet granaat

Sodaliet is een rustgevende steen.

Het opent je keel en derde-oog chakra. Je keel chakra gaat over het uitdrukken van je gevoelens. Je derde-oog chakra gaat over een brede blik en verruimen van je bewustzijn. Het is een steen die logica met intuïtie verbindt, waarmee het voor balans zorgt. Het laat je sterker in je schoenen staan en je gevoelens verwoorden.

De edelsteen werkt goed voor angsten en onrust.

De Gouden Driehoek

Het getal 3 heeft in veel levensbeschouwingen een speciale betekenis. Maar ook in het leven komt de driehoek vaak naar voren. Denk bijvoorbeeld aan kind, volwassene, bejaarde/oud. Een driehoek staat voor verbinding, eenheid.

Op diezelfde manier zorgt de gouden driehoek voor een eenheid. De driehoek zorgt voor een balans in energie. Dit is bijvoorbeeld erg fijn als er allerlei verschillende energieën door elkaar lopen. Het brengt de harmonie dan terug. De driehoek wordt daarom ook wel gebruikt in huis. Voor jezelf kun je de driehoek gebruiken in je water.

De stenen van de gouden driehoek

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde: liefde naar anderen en de wereld, maar ook liefde voor jezelf. Het werkt daarom ook in op je zelf acceptatie.

Rozenkwarts opent je hartchakra.

Een ander uitgangspunt van liefde is vrede. De steen is zacht en geeft zachtheid.

Water zuiveren edelstenen gouden driehoek sodaliet granaat

 

Amethist

De amethist werkt beschermend en zuiverend. Het helpt je daarmee bij zelfinzicht. Het laat je de balans terugvinden in de zin van ‘mate’. Het werkt bij piekeren, maar wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij verslaving.

Het opent je kruin en derde-oog chakra. Je kruin chakra gaat over wijsheid en onbevooroordeeld naar jezelf en een ander kijken. Je derde-oog chakra verbreedt en verruimt je blik en inzicht.

Water zuiveren edelstenen gouden driehoek sodaliet granaat

Bergkristal

De bergkristal is een versterkende en zuiverende edelsteen. Het is een soort ‘alles’ steen. Het werkt erg goed op zichzelf: het werkt in op alle chakra’s en werkt tegen negatieve energieën. Daarnaast werkt de steen erg goed met andere stenen, het versterkt vaak de werking van andere edelstenen.

Water zuiveren edelstenen gouden driehoek sodaliet granaat

Granaat: kracht en energie

Waar de gouden driehoek rust, liefde en harmonie brengt, geeft granaat je de kracht.

Granaat opent je wortel chakra. Deze staat voor aarden, en krachtige emoties zoals woede (wat ik niet als negatief bedoel). Je wortel chakra gaat over vitaliteit en kracht.

In combinatie met bergkristal geeft granaat passie.

Water zuiveren edelstenen gouden driehoek sodaliet granaat Water zuiveren edelstenen gouden driehoek sodaliet granaat

 

Hoe zit het met edelstenen en water?

Nadat ik een paar edelstenen en combinaties heb uitgelegd, vraag je je misschien af hoe het nu precies zit met dat water.

Dit is wat je doet:

  • leg de edelstenen in een kan of glas met water
  • laat dit ‘trekken’
  • over het algemeen geldt: hoe langer hoe beter
  • drink dit water

Let er wel op dat je niet teveel edelstenen in het water legt. Doordat je de energie van de stenen direct tot je neemt kan de werking vrij sterk zijn.

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone